Het laatste nieuws uit Suriname

President Moreno: ‘Assange wilde spioneren vanuit ambassade’

Publicatie datum: 15-04-2019 | Bron: De Ware Tijd

Dat zegt de president van Ecuador Lenín Moreno in gesprek met de Britse krant The Guardian. Assange zat zeven jaar in de ambassade voordat hij daar afgelopen week werd uitgezet. "Alle pogingen om landen te destabiliseren is verwerpelijk voor Ecuador, want wij respecteren andere landen'', stelt Moreno in de krant.

"Daarom is het jammer dat op ons grondgebied met toestemming van onze autoriteiten faciliteiten zijn gebruikt om andere landen te bespioneren. We kunnen het niet toestaan dat ons huis, dat we hebben opengesteld, wordt gebruikt voor spionage. Daarmee schendt hij de asielvoorwaarden'', zei Moreno over Assange.

Op die manier probeert Moreno zijn omstreden beslissing te rechtvaardigen om het asiel in te trekken van de Wikileaks-stichter. De advocate van Assange, Jennifer Robinson, ontkende zondagmiddag de beschuldigingen. Tegenover Sky News noemde ze die 'schandalig'.

Moreno beschuldigde WikiLeaks er al eerder van privéfoto's te hebben gepubliceerd van hem en zijn familie. Ook zou zijn gelinkt naar een website die claimt dat de broer van Moreno geld wegsluist naar een buitenlandse rekening. AD.nl   Tweet  Gerelateerde artikelenWikiLeaks-klokkenluider Julian Assange gearresteerd in Londen'Ecuador wil van oprichter Wikileaks af’Londen wil niet praten over WikiLeaks-oprichterWikileaks-oprichter Assange krijgt Ecuadoriaanse nationaliteit Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina.

Publicatie datum: 15-04-2019 | Bron: De Ware Tijd

Ga terug Ga naar artikel

Buitenland, Net Binnen

The Weather Network