• zondag 05 December 2021
  • Het laatste nieuws uit Suriname

President heeft advies pg gevraagd over Veira

| Starnieuws | Door: Redactie

Danielle Veira, directeur Nationale Veiligheid. President Chan Santokhi heeft meegedeeld op een vraag op de regeringsconferentie woensdagavond op de hoogte te zijn dat de naam directeur Nationale Veiligheid, Danielle Veira, genoemd is in een mediabericht. Dat bericht heeft de regering ook gekregen.

Er is onderzoek en advies gevraagd aan de procureur-generaal (pg). De regering kijkt uit naar het resultaat.  Er is een boek de vorige week in Nederland verschenen 'De drugsmaffia dicteert' van de hand van misdaadjournalist Gerlof Leistra. Hierin wordt beweerd dat Veira een link zou hebben met de mogelijke opvolger van de beruchte misdadiger Ridouan Taghi die in de gevangenis zit in Nederland, nadat hij in Dubai werd aangehouden vorig jaar.

Gregory Ivan Wendell F. die gezien wordt als ‘troonopvolger’ van Taghi is regelmatig in Suriname en zou bezig zijn met wapenhandel. De man zou volgens een bericht in De Telegraaf contacten op het hoogste niveau in Suriname hebben, onder wie Veira.  Intussen heeft Veira gereageerd via Radio ABC.

Zij heeft aangegeven dat de beschuldigingen aan haar adres kant noch wal raken. Zij zal een Nederlandse advocaat in de arm nemen om rectificatie te vragen. Zij ontkent iets te maken te hebben met Taghi of zijn opvolger.

In de zaak van Rodney Cairo die mishandeld werd en ontvoerd zou worden, is Veira ook in beeld gekomen als mogelijke opdrachtgever. Veira zou een statement afleggen hierover, maar heeft het niet meer gedaan. Zij stelt dat het Openbaar Ministerie nog bezig is met het onderzoek en dat proces wordt afgewacht.

Veira is voor het werk in de Verenigde Staten van Amerika.  

| Starnieuws | Door: Redactie