Het laatste nieuws uit Suriname

President Bouterse merkt vooruitgang in kunst op Amazonemarkt

Publicatie datum: 10-08-2018 | Bron: Suriname Herald

Hij maakte een babbeltje met de mensen over hun werk en liet duidelijk merken onder de indruk te zijn van hun craftwerk. Zelf had hij ook een schouders doeken aan en een inheemsen ketting waarop met kralen een tijger wordt uitgebeeld.Bouterse liet verder weten blij te zijn dat er op deze dag niet alleen Inheemse kunstwerken wordt tentoongesteld. Op de Amazonemarkt zijn weliswaar veel meer Inheemse crafters te zien, maar ook de niet Inheemsen hebben volop geparticipeerd aan dit evenement.

Dit juicht hij zeker toe.Hij bracht een bezoek aan de stand van de kunstenaar Claudio Swedo. Daar bekeek hij de verschillende schilderijen van de kunstenaar. Swedo maakte gebruik van de gelegenheid om de president een van zijn schilderijen te overhandigen.

Hij koos voor een waarop de bloem faja lobi geschilderd was.Swedo legde uit dat hij hiervoor kiest omdat het symbolisch staat voor liefde en de liefde die de Inheemsen hebben voor de president. “Eigenlijk moet ik je een geven waarop een Inheemse op staat”, zegt hij lachend tegenover Bouterse. De president geeft aan dat Swedo geen onbekende is en dat zijn kunstwerk zeker een plek krijgt op het presidentieel paleis.Kunstenaar Swedo overhandigde een schilderij aan president Bouterse met daarop de bloem faja lobi.

Foto: Suriname HeraldDit jaar waren er opvallend veel stands aanwezig in het Palmentuin. Naast craft stands waren er ook eetstands, stands met eigen vervaardigde producten en oso dresi stands. Duidelijk is veel meer hossel te merken op de Dag der Inheemsen.Er is ook een vrouw standhouder is, omdat ze haar kinderen het komend schooljaar naar school moet sturen.

Ondanks de drukte merkt ze dat de mensen op de centjes letten. Het zijn meer de vakantiegangers die zonder aarzelen iets kopen. Dit is eveneens een crafter van oordeel die hoofdtooien en zelf vervaardigde sieraden verkoopt.

De mooie hoofdtooien worden door de vakantiegangers gekocht, de Surinamers kiezen liever voor een kleinere dat veel minder kost of kijken ernaar en lopen weg.Met de hitte in de Palmentuin hadden de schaafijsverkopers en de slushstand goede verkopen. Ook dit jaar waren schilderingen van figuren en tekeningen op het lichaam populair onder de bezoekers.De president en zijn echtgenote maken wandeling in de Palmentuin op de Dag der Inheemsen. Foto: Suriname HeraldVishmohanie Thomas.

Publicatie datum: 10-08-2018 | Bron: Suriname Herald

Ga terug Ga naar artikel

Binnenland, Net Binnen