• donderdag 04 March 2021
  • Het laatste nieuws uit Suriname

POLITIE OP JACHT NAAR UNDERCOVER NACHTCLUBS

Datum: | Bron: United News | Door: Redactie

Uit onderzoek van het Korps Politie Suriname (KPS) is gebleken dat enkele nachtclubs, ondanks de vastgestelde Covid-19-maatregelen, hun deuren toch openstellen voor publiek.

De politie zal de controles bij nachtclubs daarom extra verscherpen. De ondernemers gaan zeer geslepen te werk: De nachtclub lijkt van buiten gesloten, vanwege de dichtgehouden poorten. Via een camerasysteem wordt nagegaan wie zich bij de poort aanmeldt. De security guard of wachter laat de klant toe, en hierna gaat de poort weer op slot.

Op nachtclubhouders en/of -eigenaren wordt een beroep gedaan zich strikt te houden aan de geldende vastgestelde COVID-19 maatregelen. Indien de maatregelen worden overtreden, zal heel streng worden opgetreden. “De politie zal er niet voor schromen overtreders te beboeten en de vergunning in beslag te nemen. De kans is dan ook groot dat de vergunning vervolgens door de districtscommissaris wordt ingetrokken”, laat de politie weten.

In de loop van deze week zal de regering samen met het Outbreak Management Team (OMT) evalueren, en middels persconferenties de samenleving informeren met betrekking tot de infectietrend. Tevens zal met de diverse sectoren die nu nog geen zaken kunnen doen, gewerkt worden aan verdere aanpassing van de Covid-19-protocollen.

Het is duidelijk dat, gezien het aantal besmettingen, nog steeds op een gefaseerde wijze de diverse sectoren zullen worden opengesteld. Echter laat de situatie, zoals die er nu uitziet, het nog niet toe om over te gaan tot een directe normalisatie van het zakenleven. Samenscholing van grote groepen mensen is de grootste besmettingsbron.

UNITEDNEWS

Datum: | Bron: United News | Door: Redactie