• zondag 17 January 2021
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Petronas begint in 3e of 4e kwartaal te boren in blok 52

Datum: 17 Jan 2021 | Bron: Starnieuws | Door:

Als alles volgens planning verloopt zal Petronas Suriname in het derde of vierde kwartaal van dit jaar beginnen met boringen in blok 52 in het offshore gebied van Suriname. Het bedrijf, een dochteronderneming van Petroliam Nasional Berhad (Petronas) uit Maleisië, heeft daartoe een contract afgesloten met Ramps Logistics.

Het contract omvat logistieke en kustgebaseerde activiteiten in Trinidad en Suriname en het aanstaande boorprogramma voor de Sloanea-1-put in blok 52. Gelet op het exploratie- en productiesucces van buurland Guyana en de recente olievondsten van Apache in blok 58, belooft het offshore areaal van Suriname grote kansen. De boordiensten zullen voornamelijk worden geleverd vanuit Trinidad.

De boordiensten zullen voornamelijk worden geleverd vanuit Trinidad. Van daaruit zullen de bevoorradingsschepen alle leidingen, bekledingen, boorvloeistof, cement en ander gereedschap naar het booreiland voor de kust van Suriname verplaatsen, zegt Kevin Julen, Country Manager Suriname van Ramps Logistics.

Ook aan ExxonMobil en Tullow, beiden actief in het offshore-gebied van Suriname, heeft Ramps Logistics diensten geleverd ter ondersteuning van hun exploratie- en ontwikkelingsboringen in Guyana. In 2017 en 2018 heeft het bedrijf projecten in Suriname uitgevoerd voor Tullow Oil en Kosmos Energy. Petronas is actief in meer dan 50 landen, terwijl de in 1985 opgerichte Ramps Logistics, kantoren heeft in Trinidad, Guyana, Suriname, Mexico, Miami en Houston. 

Datum: 17 Jan 2021 | Born: Starnieuws | Door: