Het laatste nieuws uit Suriname

Over het aantal deelnemers Halve Marathon

Publicatie datum: 10-08-2018 | Bron: Starnieuws

in het Olympic House bij een mevrouw daarvoor ingeschreven, SRD 75,- betaald en een kwitantie ontvangen. Meneer Fred Lobman zat ook in die ruimte. Op vrijdag 3 augustus j.l. werd ik 's morgens door de mevrouw bij wie ik me had ingeschreven (naam niet onthouden) opgebeld, dat op donderdag 2 augustus een high commissionar van de internationale (of Zuid-Amerikaanse) atletiek federatie in Suriname was gearriveerd met wie de Surinaamse organisatoren van de Halve Marathon tot laat 's avonds hadden vergaderd.

Hij zou zich op het standpunt hebben gesteld, dat atleten die de halve marathon niet binnen 2 uur en 30 minuten konden lopen, niet mee mochten doen. Zij vroeg mij om dezelfde middag tussen 14.30 en 17.00 uur in het Olympic House mijn SRD 75,- terug te komen halen. Zij zou present zijn.

Haar laatste woorden in dat telefonisch gesprek waren:"Wij kunnen de straten niet zo lang bezet houden." Uit overige woorden van haar begreep ik, dat zij bezig was (zij bezig waren) ook andere atleten op te bellen. Op die vrijdagmiddag ben ik om 15.30 uur naar het Olympic House gegaan, maar zij was er (nog) niet. Meneer Lobman was er wel en hij zei, dat hij mij die SRD 75,- uit zijn kas zou voorschieten en dat geld dan van haar terug zou nemen, als zij kwam. Hetgeen ook geschiedde.

Mijn kwitantie heeft hij daarom ook ingenomen. Nu zie ik op de website van de Surinaamse Atletiekbond dat negen atleten de Halve Marathon van 5 augustus j.l. in langer dan 2 uur en 30 minuten hebben gelopen. Ik vraag mij af of het beleid is hun de volgende keer ook van deelname uit te sluiten.

Op zo'n manier komen wij wel op het aantal van 200 deelnemers, denk ik dan. Met een vriendelijke groet, Alphons Levens. . .

Publicatie datum: 10-08-2018 | Bron: Starnieuws

Ga terug Ga naar artikel

Binnenland, Net Binnen