• zaterdag 23 January 2021
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Organisaties brengen met mondkapjes geweld tegen vrouwen onder aandacht president

Datum: 23 Jan 2021 | Bron: CFG Nieuws | Door: Redactie

Carla Bakboord van de Women’s Right Center zegt dat hiermee tegelijk een campagne tegen huiselijk geweld wordt gestart. Bakboord toonde zich ingenomen met de toezegging van de president, namelijk dat hij alle aandacht zal besteden aan het vraagstuk van huiselijk geweld c.q.

“Hij heeft een aantal toezeggingen gedaan en aangegeven dat hij de deur voor ons openhoudt”, zegt Bakboord. Het staatshoofd heeft ook aangeboden dat de organisaties met de verschillende ministers om de tafel kunnen zitten aangaande het onderhavige.

Een belangrijk element in het onderwijs zal volgens Bakboord burgerschapszin zijn. Behalve dat dit opgepakt zal worden, zegt Bakboord dat hierin geïntegreerd zou kunnen worden hoe gendergeweld en huiselijk geweld te voorkomen.

“We hebben te maken gehad met vrouwenmoord, seksueel misbruik…..allerlei toestanden waarvan wij de mening zijn toegedaan dat het natuurlijk niet kan”, zegt Bakboord. Ze ziet echter ook een positieve ontwikkeling, namelijk dat er een goede samenwerking is ontstaan tussen organisaties – die zich bezighouden met de aanpak van het fenomeen – met de overheid, buurthuiswerkers, psychologen, artsen en ngo’s.

Naast de Women’s Right Center werd het bezoek aan de president ook namens de Stichting Ilse Henar-Hewitt, Stichting Projekta, Vereniging van Maatschappelijk Werk in Suriname, Stichting De Stem, Jeugdambassadeurs en het Forum voor NGO’s afgelegd. De aan het staatshoofd en minister Albert Ramdin overhandigde mond- en neuskapjes zijn gesponsord door DP World.

Het heeft echter een dubbele betekenis: namelijk dat zij die zo’n mond- en neuskap ophebben zich publiekelijk uitspreken tegen huiselijk geweld en/of gender gerelateerd geweld.

.

Datum: 23 Jan 2021 | Born: CFG Nieuws | Door: Redactie