booked.net

   

booked.net

Het laatste nieuws uit Suriname

ONEERVOL ONTSLAG OP ZIJN PLAATS

Publicatie datum: 20-04-2019 | Bron: Dagblad de West

De minister van Ruimtelijke ordening, Grond- en Bosbeheer, RGB, Roline Samsoedien, was de laatste weken volop negatief in het
nieuws. Nadat Abop-parlementariër Edward Belfort in het parlement de vermeende malversaties van de minister aankaartte, sprak de minister die tegen in verschillende media en zei dat men maar met bewijzen moet komen.

De bewijzen kwamen er; VHP-parlementariër Mahinder Jogi liet aan het parlement documenten  zien waaruit duidelijk bleek, dat Samsoedien toen zij nog districtscommissaris was, negatief advies heeft gegeven aan derden, om vervolgens zelf de gronden aan te vragen en een positief advies te geven.

Oneervol ontslag was op zijn plaats geweest. Samsoedien voelde de bui waarschijnlijk al hangen, want zij diende zelf haar portefeuille in. Mensen die hun eigen belang en dat van familie en vrienden voorop stellen,  zouden geen minister moeten zijn. Een minister moet te allen tijde het algemeen belang voor ogen houden. Helaas wijst de praktijk uit dat maar al te vaak dit laatste op de tweede plaats komt.

De voormalige minister van RGB, Martinus Sastroredjo, moest in 2010 het veld ruimen nadat hij in totaal 8.000 ha grond had aangevraagd op naam van zijn echtgenote en familie. De president heeft hem toen oneervol ontslagen. Het ministerie van RGB is er een waar mensen met lange vingers graag de scepter over willen zwaaien. Assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simonsis is dan ook van mening dat het ministerie beter opgedoekt kan worden. Zover is het nog niet en we zijn dan ook benieuwd wie de nieuwe RGB- minister wordt, aangezien dit ministerie politiek gezien cruciaal is.

Publicatie datum: 20-04-2019 | Bron: Dagblad de West

Ga terug Ga naar artikel

Opmerkelijk, Net Binnen

booked.net

    

booked.net