booked.net

   

booked.net

Het laatste nieuws uit Suriname

Nieuwkomers doen het goed bij aquathlon De Witte Lotus

Publicatie datum: 25-06-2019 | Bron: Suriname Herald

Zaterdag werd een triathlon voor kinderen afgewerkt. Het was de vierde sportactiviteit van de STU voor 2019 en zoals gebruikelijk houdt men die op verschillende locaties. In het 25 meter zwembad van De Witte Lotus begon rond 7:00 uur de eerste groep deelnemers waaronder alle dames individueel en enkele estafetteteams.

Dit was besloten omdat de banen anders te vol zouden zijn. Bij deze aquathlon startte men eerst met 2,5 km rennen, vervolgens dook men in het zwembad voor 1 km zwemmen. Daarna was het weer schoeisel aandoen om nogmaals 2,5 km te rennen.

Het was zacht weer zonder regen. Het geheel verliep vlot en al snel was duidelijk dat de Belgische Eva Decaluwe als eerste vrouw binnen zou komen na alle onderdelen. Zij is sterk op het onderdeel zwemmen.

Een goede zaak is dat sporters die de voorkeur gaven aan wielrennen, zich de laatste tijd ook bekwamen in andere onderdelen van de triathlon. Het maakt dan even niet uit als ze supertijden neerzetten of niet. De tweede groep bestond uit heren individueel en nog wat estafetteteams.

De STU hanteert nu al enige tijd dat er twee tot drie deelnemers mogen zijn in een team. Dat zorgt in ieder geval voor een groter aantal deelnemers. Het drukt de kosten voor deelname van het team ook.

Lesley Cairo, een ervaren triatleet, pakte de eerste plek bij de heren individueel zoals we vaker zien. Hij was ook de eerste overall. Maar dat wilde niet zeggen dat hij het op zijn sloffen had gedaan.

De nieuwkomers Marlon Borger en Yizhar van der Jagt deden hun eerste solo aquathlon bij de ouderen. En ze hadden er zin in. Borger kwam iets van één minuut later aan dan Cairo.

In de toekomst zal er dus rekening gehouden moeten worden met de kracht van de jonge garde. Bij de oudere garde viel het niet eenieder mee. Oude of nieuwe blessures maakten het ze niet gemakkelijk.

Een sporter kon het zwemmen jammer genoeg niet afronden en klom op het droge. Anderen waren moe maar ook blij dat ze na de race huiswaarts konden gaan om uit te rusten. De STU had zaterdagochtend ook een triathlon voor kinderen.

Die moesten dus zwemmen, fietsen en rennen in de omgeving van De Witte Lotus. De afstanden verschilden afhankelijk van de leeftijden. De jongste deelnemer was vijf jaar.

Vergeleken met 2018 waren er meer participanten. Van de 35 energiekelingen waren wel 17 afkomstig uit Lelydorp. Deze zwempupillen vallen onder de hoede van STU-bestuurslid Taschana Loor-Currie.

Zij gaf aan dat voor velen het fietsgedeelte een drempel was. Desondanks was de opkomst heel goed te noemen. Ouders vonden het plezierig te zien dat hun kroost genoten had en dat iedereen ook een medaille ontving na afronding.

Het motiveert niet alleen deelnemers, maar hopelijk ook toekomstige deelnemers. Hieronder de top drie uitslagen van de aquathlon Heren individueel 1. Lesley Cairo: 0:36:35 2.

Marlon Borger: 0:37:43 3. Yizhar van der Jagt: 0:39:47 Dames individueel 1. Eva Decaluwe: 0:44:00 2.

Fenna Walhein 0:52:38 3. Rachel Gans: 0:54:44 Recreatie estafette 1. Fit For Life: 0:31:45 2.

Team Brazil: 0:39:09 3. Team AA: 0:39:48 Tanya Frijmersum. .

Publicatie datum: 25-06-2019 | Bron: Suriname Herald

Ga terug Ga naar artikel

Sport, Net Binnen

booked.net

    

booked.net