• woensdag 03 March 2021
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Nieuwe variant coronavirus in Brazilië

Datum: | Bron: Suriname Herald | Door: Redactie

In buurland Brazilië is een nieuwe variant van het coronavirus opgedoken. In navolging van het Verenigd Koninkrijk en Zuid-Afrika is Brazilië het derde land waar een nieuwe coronavirusvariant is waargenomen. Deze variant zou besmettelijker dan het bekende coronavirus.

De Braziliaanse variant van het coronavirus is ook opgedoken bij vier mensen die uit Brazilië in Japan aankwamen, meldt het Japanse ministerie van Volksgezondheid.

De Japanse autoriteiten maakten afgelopen weekend melding van de Braziliaanse variant van het coronavirus, die bij vier mensen die vanuit Brazilië het land binnenkwamen was aangetroffen. Volgens het ministerie van Volksgezondheid in Tokio lijkt het gemuteerde virus gedeeltelijk op de Britse en Zuid-Afrikaanse varianten.

De Britse regering heeft besloten om ingaande vrijdag geen reizigers meer toe te laten uit Argentinië, Bolivia, Brazilië, Chili, Colombia, Ecuador, Frans-Guyana, Guyana, Kaapverdië, Panama, Paraguay, Peru, Portugal, Suriname, Uruguay en Venezuela.

Reizigers uit Portugal zijn niet meer welkom in het Verenigd Koninkrijk vanwege de intensieve banden die het land heeft met Brazilië. Portugese vrachtwagenchauffeurs mogen het Verenigd Koninkrijk nog wel in.

Personen met de Britse en Ierse nationaliteit of ingezetenen van het Verenigd Koninkrijk mogen het land wel in. Zij moeten echter wel tien dagen in quarantaine.

Datum: | Bron: Suriname Herald | Door: Redactie