• woensdag 03 March 2021
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Nieuwe Covid-19-testregels obstakels toerisme Caribisch gebied

Datum: | Bron: Starnieuws | Door: Redactie

Duikers lopen het water van de Caribische Zee in bij Grand Anse Beach in St. George's, Grenada. (Archieffoto Reuters)

Caraïbische toerismebeambten haasten zich om de Covid-19-testcapaciteit te vergroten nadat de Verenigde Staten het nieuwste land is geworden dat bijna alle aankomende passagiers verplichtte om binnen 72 uur na vertrek een negatieve test te overleggen. Sommige tropische vakantiebestemmingen, die Amerikaanse toeristen aantrekken die niet naar andere regio's mogen reizen, worden onder druk gezet op hun Covid-19-testmiddelen omdat meer regeringen aanvullende maatregelen nemen om een ​​tweede golf van de pandemie te beteugelen.

Jamaica, dat een taskforce heeft opgericht om de Covid-19-testcapaciteit te vergroten, werkt eraan om tegen het einde van de maand aan de vraag van de Verenigde Staten, Canada en andere landen te voldoen, zei minister van Toerisme, Edmund Bartlett, donderdag.  De nieuwe Amerikaanse order wordt op 26 januari van kracht.

"We hebben geen keus", zei Bartlett tegen Reuters. "We moeten er komen, anders gaat onze industrie dood en zal de impact groot zijn voor onze economie."

Vanessa Ledesma, waarnemend CEO en directeur-generaal van de Caribbean Hotel and Tourism Association, noemde de nieuwe Covid-19-testregels "een enorme uitdaging" voor de regio vanwege een gebrek aan testapparatuur en laboratoriumfaciliteiten die in korte doorlooptijden aan de grote vraag kunnen voldoen .

Dr.David Freedman, specialist in infectieziekten, waarschuwde voor het risico van overbelasting van middelen in arme landen die moeite hebben om hun eigen inwoners te testen.

Terwijl analisten en sommige leidinggevenden van luchtvaartmaatschappijen verwachten dat de nieuwe order de vraag op korte termijn zal verstoren, steunen Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen de testregels met het langetermijndoel om internationale markten te heropenen.

"Ik denk dat je op korte termijn wat schommelingen in de vraag kunt zien, maar dit is het juiste antwoord voor de lange termijn", vertelde Ed Bastian, CEO van Delta Air Lines, aan Reuters op donderdag.

Met wereldwijde reizen beperkt door Covid-19-beperkingen, is het Caribisch gebied belangrijk voor Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen American Airlines, United Airlines en Delta, evenals voor goedkope luchtvaartmaatschappijen zoals Southwest Airlines Co en Spirit Airlines.

In tegenstelling tot de Amerikaanse aankondiging, verraste een beslissing van Canada  luchtvaartmaatschappijen om vanaf 7 januari testen voor inkomende passagiers te eisen. Honderden passagiers werden op retourvluchten het instappen geweigerd, omdat ze geen vereiste testresultaten konden aantonen.

Air Canada en WestJet Airlines kondigden banenverlies aan na het besluit van de regering, deels onder verwijzing naar nieuwe testvereisten. Op zijn beurt moest Canada de eis voor reizigers uit Jamaica om zich bij aankomst aan de negatieve Covid-19-tests te houden, uitstellen, in plaats daarvan konden passagiers testen bij aankomst in Toronto.

Datum: | Bron: Starnieuws | Door: Redactie