• zaterdag 10 April 2021
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Nieuw op de lijst: Dimitri Zweers

Datum: | Bron: De Ware Tijd | Door:

De kandidaat woensdag is Dimitri Zweers van Strei!. Hij is kandidaat nummer 9 in district Paramaribo. Wie is Dimitri Zweers? "Ik ben een jonge, hardwerkende Surinamer uit een gezin van vier kinderen." Wat is uw opleidingsniveau? "Ik heb een mbo-opleiding in de techniek.

Een hbo-opleiding moest ik afbreken wegens een druk werkschema. Het is nu wachten totdat Covid-19 achter de rug is om aan het Polytechnic College een studie te beginnen." Wat is uw achtergrond (werk)? "Ik heb een eigen onderneming. Mijn moeder overleed toen ik vijf jaar was.

Mijn vader heeft toen de zorg van de kinderen op zich genomen en fungeerde als vader en moeder tegelijk, met steun van zijn moeder, mijn oma dus. Ik ben opgegroeid te Munder, waar ik de uiteenlopende leefomstandigheden van verschillende mensen en bevolkingsgroepen heb gezien en ervaren: rijk, arm, oud, jong. We waren een familie.

Hindostaan, stadscreool, binnenlandbewoners, Chinezen, Javanen. Ik kom uit een buurt die gemengd is met alle groepen." Hoe lang bent u al politiek actief? "Ik ben indirect al een jaar bezig de ontwikkelingen in de politiek te volgen. Echt actief ben ik nog niet.

Dat zal ik pas zijn als ik gekozen word." Waarom heeft u voor Strei! gekozen? "In deze partij zie ik mijn ideeën en visies terug en er zijn jonge mensen die net als mij de politieke ervaring meemaken. Dus ik voel mij op mijn gemak als onervaren politicus." Indien u wordt gekozen waarvoor zal u zich sterk maken? "Mijn speerpunten zijn de grondenrechten van elke Surinamer helpen waarborgen en ook voor eenieder financiering voor een woonhuis of stedenbouwproject mogelijk proberen te maken." Bent u eens in aanraking gekomen met de politie? "Nee, ik ben niet in aanmerking gekomen met de politie en wil dat zo houden." Hoe kijkt u aan tegen de hedendaagse politiek? "De hedendaagse politiek is zwaar gedaald in waarden en normen. Toen ik als jongen van acht jaar naar de toenmalige voorzitter van het parlement, Jagernath Lachmon, luisterde en hem op tv zag, werd ik stil.

De wijze waarop hij zich opstelde als een leermeester en van iedereen respect afdwong en dat ook kreeg, vond ik geweldig. Hij had het parlement goed onder controle. Maar met de huidige voorzitter zie ik chaos en de leden misdragen zich zo erg dat ik na een tijd van zender verwissel." Wat is uw maatschappijvisie? "Elke Surinamer moet een goed leven hebben - ik bedoel een redelijk tot goed inkomen - en toegang hebben tot de basisvoorzieningen.

De productiesector moet gestimuleerd en werkgelegenheid bevorderd worden. Iedereen die voldoet aan de voorwaarden moet in aanmerking komen voor een perceel. De prijzen voor basisgoederen moeten matig en stabiel blijven.

Ik wil gewoon dat elke Surinamer weer vrolijk is. We waren immers een volk met een smile."   Tweet  Gerelateerde artikelenNieuw op de lijst: Humphrey TobiNieuw op de lijst: Samuel KuikNieuw op de lijst: Joyce WilliamsNieuw op de lijst: Juanito Eijk Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina. .

Datum: | Bron: De Ware Tijd | Door: