• woensdag 20 January 2021
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Nickerie drie agronomen rijker

Datum: 20 Jan 2021 | Bron: CFG Nieuws | Door: Redactie

De titel van het afstudeerproject van Chandenie luidt: Een vergelijkend onderzoek van twee verschillende Indiase maïs variëteiten Zea mays var. Indam – 003 en Zea mays var.

Roshnie heeft een vergelijkend onderzoek gedaan van drie bemestingsadviezen bij de teelt en productie van paprika (Capsicum Annuum L.), ras California Wonder. Chandrikapersad zijn afstudeertitel luidt: “The effect of the application of amino acids on the yield and grain quality of rice (Oryza sativa).” Chandenie geeft aan dat met de Agronomie studie aan het PTC, zij fundamentele kennis heeft opgedaan die toegepast kan worden om de landbouwsector in Nickerie tot bloei te brengen.

Het PTC feliciteert Nickerie met dit succes. Op 1 oktober 2014 is het PTC gestart met de opleiding Agronomie in Nickerie.

Samen met deskundigen uit Nickerie en Paramaribo en de volledige ondersteuning van de toenmalige dc, Wedprekash Joeloemsingh is het curriculum ontwikkeld. PTC is zelfs verder gegaan door direct meer programma’s aan te bieden en een Dependance op te zetten.

In 2019 waren er zelfs meer Agronomy studenten in Nickerie dan Paramaribo. Dit maakte dat enkele colleges “omgekeerd” werden gestreamd; de colleges werden verzorgd in Nickerie en gestreamd naar Paramaribo.

De studenten kunnen met afstandsonderwijs zelfstandig, in hun eigen omgeving onderwijs volgen. Praktijklessen worden zoveel mogelijk in Nickerie zelf verzorgd, gezien het PTC ook een docentenbestand in Nickerie heeft.

. .

Datum: 20 Jan 2021 | Born: CFG Nieuws | Door: Redactie