booked.net booked.net

 

Het laatste nieuws uit Suriname

NAS ontvangt collectie nationale herdenkingsdagen

Publicatie datum: 12-06-2019 | Bron: CFG Nieuws

“Dit soort handvaten helpen ons gaandeweg.” Er is afgesproken dat het overig materiaal waarover de commissie beschikt, te weten; foto’s, videomateriaal en correspondentie binnenkort ook zal worden aangeboden aan het Nationaal Archief. Rita Tjien-Fooh-Hardjomohamad, nationale archivaris tevens directeur van NAS, zegt dat de commissie de lans heeft gebroken. De commissie heeft als eerste organisatie na afloop van haar activiteit beeldmateriaal overgedragen aan het archief.

Wat men normaliter doet is na de afloop van een activiteit het materiaal naar huis brengen alsof het aan diegene toebehoort. “Die gedachtegang moeten wij doorbreken. Alles moet beschikbaar gesteld worden aan het publiek.” Hierdoor kan men terugzien wat er gebeurd is in het verleden, hoe er gehandeld is en waarom er op een bepaalde manier opgetreden is.

In het verslag zijn de verschillende feestelijke- en culturele activiteiten rondom bovengenoemde feestdagen vastgelegd. De commissie heeft ook haar ondersteuning geboden bij de viering van de Dag der Inheemsen, die samenvalt met de herdenkingsdag van de Javaanse Immigratie. Ook is er ondersteuning geboden bij de herdenking van de Dag der Marrons.

Eerder dit jaar is reeds een fotoverslag van bovengenoemde activiteiten overhandigd aan vicepresident Michael Ashwin Adhin. Het complete fotoverslag omhelst een verzameling van in totaal 7.000 tot 8.000 foto’s. Nu het materiaal overgedragen is aan het Nationaal Archief kunnen mensen die behoefte hebben aan de beelden daar terecht voor gebruik.

Delen:. . .

Publicatie datum: 12-06-2019 | Bron: CFG Nieuws

Ga terug Ga naar artikel

Net Binnen

booked.net booked.net