Het laatste nieuws uit Suriname

Na vandaag alleen productie elektronische ID-kaarten

Publicatie datum: 12-03-2019 | Bron: Starnieuws

Vandaag is het de laatste dag waarop mensen bij het Centraal Bureau voor Burgerzaken (CBB) terecht kunnen voor het maken van de huidige identiteitskaarten. De elektronische identiteitskaart (e-ID) wordt ingevoerd. Wie een ID-kaart moet maken, moet naar de bureaus voor burgerzaken (bvb's).

De wachttijd voor de e-ID is maximaal 30 dagen. De kosten voor het aanmaken van de e-ID bedragen SRD 75. Vanaf 13 maart stopt de afdeling Identiteitskaarten van het CBB met de productie.

Burgers van wie de ID-kaart binnenkort vervalt, dienen zich met de kaart aan te melden op de respectieve bvb. Personen die pas zestien jaar zijn geworden, dienen met een ouder en het familieboek naar het bureau te gaan. “Nadat de burger de aanvraag indient, wordt een gezichtsopname gemaakt, de vingerafdrukken afgenomen en wordt de handtekening digitaal vastgelegd”, zegt Valerie Finsy, hoofd van de afdeling Identiteitskaart van het CBB.

De informatie wordt digitaal opgestuurd naar de printing house. Daar wordt de kaart vervaardigd. Deze e-ID moet na de wachttijd persoonlijk worden afgehaald, want de kaart wordt geactiveerd met een vingerafdruk, meldt het ministerie van Binnenlandse Zaken, via het Nationaal Informatie Instituut..

Publicatie datum: 12-03-2019 | Bron: Starnieuws

Ga terug Ga naar artikel

Net Binnen, Opmerkelijk

The Weather Network