Het laatste nieuws uit Suriname

Mustform presenteert derde ‘Get Loose Dans Aerobic Event’

Publicatie datum: 10-08-2018 | Bron: CFG Nieuws

Het evenement stelt deelnemers in de gelegenheid om op een gezonde manier onder begeleiding van een trainer te bewegen op unieke Surinaamse workout-muziek. “Dit is anders dan gewoon normaal bewegen. Je beweegt je met afro en bubbling muziek in een gezellige en ontspannen sfeer met anderen.

Hiermee willen we de nadruk van fitness met het doel gezond bewegen leggen”, zegt de voorzitter tevens eigenaar van Mustform, Arsenio Moidin. De tweede editie vorig jaar trok 60 mensen aan en het was naar zeggen van Moidin geslaagd. Hij verwacht weer zo’n succes met een grotere groep deelnemers dit jaar.

“Gedurende het heel jaar door vroegen deelnemers wanneer we weer starten. We zijn dus heel vroeg gestart met de voorbereiding. Via onze Facebookpagina kunnen mensen ons benaderen voor meer informatie”, zegt Moidin.

Mustform is een jonge organisatie die zich inzet om de bewustwording over gezond bewegen in de samenleving te helpen bevorderen. De jongeren verbonden aan deze organisatie zijn van mening dat Surinamers over het algemeen te weinig sporten. Dat blijkt uit onderzoek van het ministerie van Volksgezondheid in 2014.

Het ministerie constateerde dat Surinamers ongezond leven. Een groot deel is chronisch ziek en steeds meer mensen dreigen ziek te worden. In de afgelopen 35 jaar is het gemiddelde overgewicht verdubbeld en in sommige groepen zelfs verviervoudigd..

Publicatie datum: 10-08-2018 | Bron: CFG Nieuws

Ga terug Ga naar artikel

Binnenland, Net Binnen