Het laatste nieuws uit Suriname

Minister Soerdjan verhuist naar RGB

Publicatie datum: 15-05-2019 | Bron: De Ware Tijd

Foto: dWT   PARAMARIBO - Minister Lekhram Soerdjan van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) krijgt in de nieuwe samenstelling van het kabinet de portefeuille van Ruimtelijke ordening, Grond- en Bosbeheer (RGB). President Desi Bouterse wilde aanvankelijk Rabin Parmessar op deze post benoemen maar ziet daarvan af. Parmessar gaat nu naar LVV.

Dat wordt bevestigd door NII-directeur Clifton Limburg. Vorige week vrijdag meldde de redactie van dWT reeds dat in het kader van de aanstelling van vier nieuwe ministers er mogelijk nog verschuivingen in het ministersteam zouden plaatsvinden. Toen reeds werd vernomen dat Soerdjan op RGB zou terechtkomen.

Parmessar keert terug in het kabinet nadat hij van 2013 tot 2015 minister bij Openbare Werken was. Soerdjan diende begin april zijn ontslag in, maar de president vroeg hem pas op de pas te maken omdat hij hem elders wilde inzetten. Donderdag worden Parmessar, Sergio Akiemboto, Vijay Chotkan en André Misiekaba beëdigd als minister.

Akiemboto komt bij Natuurlijke Hulpbronnen, Chotkan bij Openbare Werken, Transport en Communicatie en Misiekaba gaat naar Sociale Zaken en Volkshuisvesting. De regering maakte bekend dat met de nieuwe bewindslieden gestreefd wordt naar versterking van het regeerteam om de beleidsdoelen in het laatste zittingsjaar van deze regering nog te kunnen realiseren.   Tweet  Gerelateerde artikelenCOLUMN: Corpus delictiBREAKING: Reshuffling in kabinetOW-minister Pengel met ontslagBREAKING: Dodson neemt ontslag, president herschikt kabinet Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina.

Publicatie datum: 15-05-2019 | Bron: De Ware Tijd

Ga terug Ga naar artikel

Net Binnen

The Weather Network