• donderdag 04 March 2021
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Minister Ramadhin: ‘Personeel van bedrijven moet ook mond-/neuskapje dragen’

Datum: | Bron: Dagblad Suriname | Door: Redactie

Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid heeft dinsdag alle directies van bedrijven in het land bij brief laten weten, dat hun personeel ook gewoon een mond-/neuskapje moet dragen. ‘In de praktijk is gebleken, dat bedrijven het gebruik van mond- en neusbedekking verplicht stellen voor bezoekers, maar nalaten erop toe te zien dat ook het personeel zich op de werkvloer houdt aan deze verplichting’, zo schrijft de bewindsman.

Ramadhin stelt nadrukkelijk, dat het dragen van een mond- en neusbedekking ook ‘verplicht is gesteld voor het personeel op de werkvloer’. Volgens de minister is uit onderzoeken van het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg (BOG) en het Outbreak Management Team gebleken,  dat er ‘een aantal besmettingen op de werkvloer plaatsvinden, doordat medewerkers onderling nalaten om zich te houden aan de preventieve maatregelen zoals het gebruik van mond-neusbedekking, onderlinge afstand houden  (minimaal 1.5 meter) en desinfecteren van handen’. ‘Collega’s onderling kunnen elkaar ook besmetten’, aldus Ramadhin.

Hij wijst er verder op, dat indien iemand geen mond-neusbedekking draagt hij of zij een boete kan krijgen van SRD 150. De minister drukt de directeur van bedrijven op het hart ‘om erop toe te zien’, dat de Covid-maatregelen door bezoekers, maar vooral ook door het eigen personeel strikt worden nageleefd. Daarmee wordt verspreiding van het virus binnen een bedrijf voorkomen, dat zou immers consequenties voor het personeel, maar ook financiële gevolgen voor het bedrijf kunnen betekenen, zo schrijft de minister van Volksgezondheid in zijn brief aan directies van bedrijven.

Datum: | Bron: Dagblad Suriname | Door: Redactie