booked.net booked.net

 

Het laatste nieuws uit Suriname

Minister Moestadja wijst op verbondenheid muziek en politiek

Publicatie datum: 12-06-2019 | Bron: CFG Nieuws

De vocalisten zijn in ons land om optredens te verzorgen. Bij dergelijke ontmoetingen tussen de bewindsman en de artiesten wordt er van alles en nog wat besproken, maar bij deze specifieke ontmoeting richtte het gesprek zich op de rol die de Javaanse Surinamers spelen in de politiek en hoe de Javaanse muziek meer dan ooit kan worden gemobiliseerd om maatschappelijke problemen van de groep aan de kaak te stellen. “Als jij je als groep effectief wil laten horen kan muziek een sleutelrol vervullen, omdat het direct werkt op de gevoelens van mensen dan bijvoorbeeld een opzwepende speech,” aldus minister Moestadja.

Om de verscheidene groepen in onze samenleving te bereiken dient de Javaanse muziek volgens hem allereerst volledig door te breken naar alle uithoeken van het land. Wat de bewindsman betreft mag muziek ten dienste staan van de politiek met het doel de bevolking op een leuke en sfeervolle manier te betrekken bij maatschappelijke vraagstukken. De artiesten zien graag dat bij de komende algemene verkiezingen de Javanen een actievere rol gaan vervullen in de verschillende politieke partijen om mede welvaart in de ruimste zin te bewerkstelligen voor alle Surinamers.

De artiesten die in Nederland wonen zijn gehaald door Djojo Bedrijven Group voor optredens in ons land. Minister Moestadja staat in aanzien bij Javaanse en Indonesische artiesten, omdat hij zich vanuit de stichting Jamu reeds jarenlang inzet voor de bevordering van de Surinaams/Javaanse muziek die haar oorsprong vindt in Java, Indonesië. Zijn stichting timmert sinds 2003 flink aan de weg.

Nu is de stichting bijvoorbeeld bezig met het ontwikkelen van een encyclopedie met informatie over de Javaanse muziek en musici. Ook worden voorbereidingen getroffen voor het opzetten van een museum gericht op Javaanse artiesten en hun muziek. Delen:.

Publicatie datum: 12-06-2019 | Bron: CFG Nieuws

Ga terug Ga naar artikel

Net Binnen

booked.net booked.net