Het laatste nieuws uit Suriname

Minister Gopal bedankt Tjon A Joe voor prestatie tijdens CACSO Games

Publicatie datum: 10-08-2018 | Bron: CFG Nieuws

Tjon A Joe heeft bracht eerder deze week met zijn moeder en de voorzitter van de Surinaamse Zwembond, Michael Klein, een bezoek aan de minister. De minister betitelt het moment als een heugelijk feit in onze sportgeschiedenis. Zij heeft daarom erkenning en dankbaarheid uitgesproken namens de Surinaamse gemeenschap.

De bewindsvrouw heeft waardering voor het feit dat ondanks grote uitdagingen Tjon A Joe hoge prestaties behaalt. Verder heeft zij de zwemmer ook bemoedigd om hetzelfde pad voort te gaan en als bron van inspiratie voor de jeugd te blijven dienen. Tjon A Joe heeft de CACSO Games als positief ervaren en is tevreden met zijn prestatie.

Met zijn tijd van 22,18 seconden wist hij het acht jaar oude CACSO- record van de Trinidadiaan George Bovell jr. te verbreken. Daarmee heeft hij ook zijn personal best geboekt.

De zwemmer ziet graag dat de Surinaamse overheid werkt aan beleid en structuur met betrekking tot de ontwikkeling en waardering van topsporters. De 23ste CACSO Games heeft in Barranquilla, Colombia plaatsgevonden van 19 juli tot en met 3 augustus.. .

Publicatie datum: 10-08-2018 | Bron: CFG Nieuws

Ga terug Ga naar artikel

Binnenland, Net Binnen