Het laatste nieuws uit Suriname

Minister Ferrier: handeling lbo-leerkracht zal niet ongestraft blijven

Publicatie datum: 17-04-2019 | Bron: Suriname Herald

Hij is in de fout gegaan”, merkt minister Lilian Ferrier op in gesprek met Suriname Herald. Ook geeft zij aan dat ze nog niet precies weet hoe de leerkracht verder ingezet zal worden. Dat moet nog bekeken worden.

“Er is voorgesteld dat er andere maatregelen zijn in plaats van ontslag, maar dat moet nog bekeken worden”, zegt de bewindsvrouw. Zijn buitenfunctiestelling is nog steeds van kracht. De onderwijsgevende U.

Watson heeft een zestienjarige leerling die in de vierde klas van de muloschool zit te Brokopondo op een ongepaste wijze behandeld. Hij is overgegaan tot deze handeling nadat hij de leerling probeerde weg te halen om een andere leerling niet te lijf te gaan. Hij heeft haar over het schoolterrein gesleept.

Dit is echter niet in goede aarde gevallen bij de ouders van de leerling. Het filmpje waar te zien is hoe de leerling gesleept wordt door de leerkracht heeft voor ophef gezorgd in de gemeenschap. Minister Ferrier heeft vandaag een ontmoeting met de vakorganisatie.

“Er zal daarna gekeken worden hoe verder met de leerkracht, maar hij zal niet ongestraft blijven”, herhaalde Ferrier. De lbo-school van Brokopondo is al langer dan twee weken gesloten vanwege het protest van de bond voor Lager Technisch Onderwijs (BLTO). Simone Awanna.

Publicatie datum: 17-04-2019 | Bron: Suriname Herald

Ga terug Ga naar artikel

Net Binnen

The Weather Network