Het laatste nieuws uit Suriname

Minister Benschop: ook Brunswijk krijgt beveiliging van leger

Publicatie datum: 14-05-2019 | Bron: Suriname Herald

Elkeen die een beroep doet, wordt ondersteund, merkte Benschop op. Hij reageert hiermee op de eerder gestelde vragen van assembleelid Edward Belfort (ABOP) over het inzetten van het leger voor privébewaking aan personen die gelieerd zijn aan de regering. Benschop onderkent dat assembleelid André Misiekaba (NDP) wordt bewaakt alsook assembleelid Ronny Brunswijk (ABOP) tevens partijvoorzitter van de ABOP.

De minister adviseert Belfort om een goed gesprek met zijn voorzitter te hebben, zodat hij een ander beeld heeft van het leger, waarop hij zoveel kritiek heeft. Hij noemde de namen van de verschillende organisaties en stichtingen die door het leger worden beveiligd. Ook de politieke partijen en leden mogen een beroep doen, indien nodig, voerde de bewindsman aan.

Belfort zei tijdens een interruptieronde dat de minister een andere draai probeert te geven aan de zaak. Bij belfort gaat het erom dat militairen ingezet worden om privébewaking te doen op de goudvelden. De manschappen worden ingezet om het werk te doen, maar krijgen daar geen betaling voor.

Hij vroeg de minister of het leger een uitzendbureau is geworden. Zelfs casino’s worden door militairen bewaakt. De politicus maakt zich zorgen, omdat zij werkzaamheden verrichten zonder betaling.

Wat hem dwars zit, is dat zij niet kunnen opkomen voor hun rechten, omdat zij gestraft worden als zij hun grieven kenbaar maken, meent Belfort.. . .

Publicatie datum: 14-05-2019 | Bron: Suriname Herald

Ga terug Ga naar artikel

Opmerkelijk, Net Binnen

The Weather Network