booked.net

   

booked.net

Het laatste nieuws uit Suriname

LVV dient conceptwet Plantenbescherming in bij DNA

Publicatie datum: 24-08-2019 | Bron: CFG Nieuws

Hiermee wilt het ministerie een sterke verankering hebben ten aanzien van de voedselveiligheid accepten. Verder moet bij wet vastgesteld worden dat het importeren van voedingswaren aan strenge fytosanitaire eisen voldoet, zo ook alle landproducten bestemd voor de export. In de nieuwe wet moeten de verschillende aspecten waaronder technische en veiligheid maatregelen, duidelijk verankerd zijn en de sancties voor het niet naleving van de wet.

Tot slot moeten de strafbepalingen voor illegale praktijken duidelijk opgenomen waaronder en de opgelegde boetes. Het ministerie heeft consultatieronde gehouden met stakeholders en hoopt hiermee een aanzet te hebben gegeven aan de duurzame ontwikkeling van de agrarische sector. Het wachten is nu op DNA voor het in behandeling nemen van deze wet.

Minister Parmessar hoopt dat dit jaar nog de wet in behandeling kan worden genomen. Zie ook een ander interessant bericht door op de volgende link te klikken>>> DIKKE MENSEN IN SURINAME WORDEN MAGER MET NIEUW AFSLANKMIDDEL Delen:. .

Publicatie datum: 24-08-2019 | Bron: CFG Nieuws

Ga terug Ga naar artikel

booked.net

    

booked.net

Verkiezingen 2020

COUNTDOWN: DAYS HRS MINS SECS