Het laatste nieuws uit Suriname

LELYDORP IN DE BAN VAN SLANGEN

Publicatie datum: 31-05-2018 | Bron: United News

Er is sprake van een slangenplaag in Lelydorp. Het zijn vooral buurtbewoners ten oosten van het gebied die zich ongerust maken om het groot aantal anaconda’s en andere waterslangen die hen de stuipen op het lijf jaagt.

Bewoners van verschillende straten zijn naar de buurtorganisatie Gotong Royong Collectief gestapt om hun beklag te doen. Lelydorp is een kinderrijke buurt en ouders kunnen niet leven met het idee dat er gigantische slangen op de loer liggen. Edward Redjopawiro bevestigd de zorgwekkende situatie tegenover ochtendblad Times of Suriname.

De krant meldt klachten uit de omgeving Sumatraweg, Celebesweg, Malangweg, Sabanweg, Sastrodisoemoweg, Zwampweg en de Lelydorperweg.

Tijdens het ophalen van lozingen langs een paar van deze wegen is de bezorgdheid van de buurtbewoners bevestigd. Maar liefs 7 grote anaconda’s kwamen tevoorschijn. De bedoeling is dat de lozingen langs de andere wegen ook opgehaald worden. De verwachting is dat ook daar slangen door de graafmachine zullen worden blootgelegd en gedood.

Publicatie datum: 31-05-2018 | Bron: United News

Ga terug Ga naar artikel

Binnenland, Net Binnen, Opmerkelijk