booked.net

   

booked.net

Het laatste nieuws uit Suriname

Leerkrachten Compagniekreek inbraken zat

Publicatie datum: 21-06-2019 | Bron: Starnieuws

Leerkrachten van de school te Compagniekreek in Brokopondo willen dat er beveiliging komt voor de negen onderwijzerswoningen en de school. Een leerkracht zegt in gesprek met Starnieuws dat een aantal keren is ingebroken. Hulp aangevraagd bij de Technische Dienst van het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur, heeft tot nu toe niet geholpen. 

De onderwijzerswoningen zijn niet beveiligd. Dieven hebben veel shutters weggehaald van een raam en zijn in het huis van een leerkracht binnengedrongen. De ramen hebben geen dievenijzer. Nadat een keer ingebroken was in een van de huizen, werd aan de leerkracht door het ministerie latjes aangeboden om te plaatsen voor het raam. De vervoerskosten moest de leerkracht zelf betalen. Latjes zijn geen oplossing voor het probleem, vinden de leerkrachten. 

Het terrein waarop de onderwijzerswoningen staan is ook niet verlicht. Hetzelfde geldt voor de school. 's Avonds is het pikdonker. De leerkrachten hopen dat er spoedig maatregelen worden getroffen, zodat zij met een gerust hart in hun woningen kunnen verblijven. 

Publicatie datum: 21-06-2019 | Bron: Starnieuws

Ga terug Ga naar artikel

Net Binnen

booked.net

    

booked.net