• woensdag 19 January 2022
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Korps Brandweer Suriname gestapt uit FISO

| Waterkant | Door: Redactie

Het Korps Brandweer Suriname (KBS) is gestapt uit het Functie Informatie Systeem van de Overheid (FISO). De resolutie voor de nieuwe bezoldigingsreeks is deze week gepubliceerd.

De bond bracht maandag een bezoek aan de minister van Binnenlandse Zaken. De bewindsman heeft de bond tijdens het bezoek toegezegd alles eraan te zullen doen dat het personeel in september over de lonen kan beschikken conform de nieuwe bezoldigingsreeks. “Onder leiding van president Santokhi en vice-president Ronny Brunswijk waait er een nieuwe wind en ik gelooft dat het beter zal gaan”, aldus de bewindsman.

Minister Somohardjo heeft de bond gevraagd om de eerste negen maanden rekening te houden met de financiele druk op de staat. Ook heeft hij gevraagd in hoeverre de nieuwe bezoldigingreeks de druk op de begroting zal verhogen. “Het betreft een urgentiefase van negen maanden. Daarna volgt een stabilisatiefase naar de groeifase. Waarop jullie recht hebben, dat krijgt u wel. Maar ik vraag nog even rekening te houden met de twk”, aldus de bewindsman.

Waarnemend bondsvoorzitter  J. Oosterwolde gaf aan dat hij ervaart dat zaken vanuit de brandweer telkenmale op de lange baan worden geschoven. Algemeen secretaris J. Panka gaf aan dat het behandelen van bevorderingsstukken erg lang op zich laat wachten. Minister Somohardjo heeft de bond gevraagd om de knelpunten door te geven. Deze komen in het vervolggesprek aan de orde.

De minister kijkt uit naar een vervolggesprek met de BPBS over de uitkering van de twk. Zowel de minister als de bond streven naar een goede samenwerking.

| Waterkant | Door: Redactie