Het laatste nieuws uit Suriname

Kans op fraude kleiner met e-ID

Publicatie datum: 13-03-2019 | Bron: Dagblad de West

Hierdoor kunnen transacties sneller en gemakkelijker geschieden en hoeft de burger bepaalde documenten niet steeds opnieuw op te vragen. De kaart is ook bestand tegen fraude, omdat volgens Hew A Kee alles elektronisch wordt gedaan ter verificatie, waardoor het moeilijker wordt met gegevens van derden te frauderen of om de ID-kaart na te maken. Het ligt in de bedoeling dat de politie in een later stadia gebruik hiervan zal kunnen maken. ‘’Maar zover is het nog niet”, zegt Hew A Kee. De geldigheidsduur van de e-ID is tien jaar.

Het is volgens hem handig om gelijk een e-ID te laten maken. De e-ID is gratis voor een ieder die de leeftijd van 16 jaar heeft bereikt en voor degenen die de e-ID voor het eerst maken. Bij verlies of beschadiging komen er kosten bij.

Volgens Hew A Kee beschikt het CBB voorlopig over veertien locaties verspreidt over het heel land waar de kaart gemaakt kan worden. “Het ligt in de bedoeling dat de overige locaties het ook overnemen”, zegt de coördinator. De e-ID is binnen een week gereed, maar er is een marge van maximaal 30 dagen, omdat men ook rekening houdt met de bewoners in het binnenland.

“De mensen moeten de media blijven volgen voor de locaties en de voorlichting over dit nieuwe systeem”, aldus de coördinator. . .

Publicatie datum: 13-03-2019 | Bron: Dagblad de West

Ga terug Ga naar artikel

Net Binnen

The Weather Network