booked.net

   

booked.net

Het laatste nieuws uit Suriname

Jogi: aanpassing Wet minimumuurloon geen garantie voor armoedebestrijding

Publicatie datum: 17-07-2019 | Bron: Suriname Herald

Assembleelid Jogi tijdens de behandeling van de ontwerpwet Wet minimumloon 2019. Foto: Suriname Herald

VHP-assembleelid Mahinder Jogi, lid van de Commissie van Rapporteurs, gaf gisteren bij de behandeling van de ontwerpwet Wet minimumloon 2019, dat het hebben van een minimumloon geen garantie is voor het bestrijden van armoede. In de memorie van toelichting van deze wet heeft de regering aangegeven dat ze met deze wet het armoedevraagstuk in Suriname wil elimineren. De volksvertegenwoordiger merkte op dat dit geen garantie is. “Niet alleen door deze wet kan je armoede bestrijden”, aldus Jogi.

Het stimuleren van de productiesector zou volgens Jogi een goede bijdrage kunnen leveren aan armoedebestrijding. Mensen kunnen dan een baan vinden in de productiesector. Dat zorgt ook voor een verhoging van de nationale productie wat weer een positief effect heeft op de economie van het land, meent Jogi. Ook zei het assembleelid dat er in het Stabilisatie- en Herstelplan punten zijn opgenomen die de productie kunnen verhogen. Ook vroeg hij waar de door de regering beloofde agrarische productie is. 

Jogi zei dat het rapport van het Algemeen Bureau voor de Statistiek (ABS), dat handelt over armoede in Suriname, door de regering niet ter beschikking is gesteld van de Commissie van Rapporteurs. Hij vroeg de regering om het uitgebrachte rapport van het ABS alsnog ter beschikking te stellen van het parlement. 

Het assembleelid wil weten welke sociale criteria gehanteerd zullen worden bij het bepalen van het minimumloon. Er is een situatie gaande in het land waar velen het bijzonder moeilijk hebben. Mensen kunnen moeilijk de eindjes aan elkaar knopen. 

Jogi waarschuwt de regering om deze keer geen haastige besluiten te nemen door wetten aan te nemen om daarmee het volk in een hallelujastemming te brengen omdat we aan de vooravond van de verkiezingen zitten zoals dat volgens hem in 2014 het geval is geweest, bij de aanname van de sociale wetten.

De behandeling van deze wet gaat donderdag verder.

Publicatie datum: 17-07-2019 | Bron: Suriname Herald

Ga terug Ga naar artikel

booked.net

    

booked.net