booked.net booked.net

 

Het laatste nieuws uit Suriname

Jeugdambassadeurs werken aan milieubewustwording

Publicatie datum: 11-06-2019 | Bron: CFG Nieuws

Gertrude school een informatiesessie, waarbij zij hebben verteld hoe belangrijk het milieu is en hoe wij die kunnen beschermen. De jeugdambassadeurs worden gefaciliteerd door het ministerie van Sport- en Jeugdzaken. Deze informatiesessie was mede in verband met World environment day, welke jaarlijks op 5 juni valt.

Het thema dit jaar is Air pollution (lucht vervuiling). “Doel 13 klimaatactie en doel 15 leven op het land, zijn de 2 doelen die direct te maken hebben met het milieu”, zegt Hammen. De jeugdambassadeurs hebben samen met een deel van hun youth officers korps de leerlingen van de 5e en 6e klassen ( 3e en 4e leerjaar) op een interactieve manier verteld over luchtvervuiling.

Zij hebben hierbij ook geprobeerd om door middel van filmpjes de oorzaken en gevolgen van milieuvervuiling uit te leggen. De kinderen waren enthousiast en hebben flink mee geparticipeerd. Zij hebben ook zelf aangegeven hoe zij denken om luchtvervuiling tegen te gaan.

Na de infosessie hebben de kinderen gewerkt aan een quiz om te testen hoe goed zij de informatie tot zich hebben genomen. Charmaine Pansa zei tot slot dat het goed is dat de jongeren zich aansluiten bij organisaties die werken aan het beschermen van het milieu. Zij heeft de kinderen ook meer aandacht gevraagd voor het lezen over luchtvervuiling.

Het is de bedoeling dat deze sessie op meerdere scholen gedaan wordt. Delen:. .

Publicatie datum: 11-06-2019 | Bron: CFG Nieuws

Ga terug Ga naar artikel

Net Binnen

booked.net booked.net