booked.net

   

booked.net

Het laatste nieuws uit Suriname

Humphrey Mijnals krijgt alsnog eerbetoon van Oranje

Publicatie datum: 08-10-2019 | Bron: De Ware Tijd

PARAMARIBO - Oranje laat het overlijden van Humphrey Mijnals toch niet onopgemerkt voorbijgaan. De Koninklijke Nederlandse Voetbalbond KNVB laat weten dat er donderdag voor de wedstrijd tussen Nederland en Noord-Ierland wordt stilgestaan bij het overlijden van de oud-international.

De KNVB meldt maandag dat er voor aanvang van het EK-kwalificatieduel een minuut wordt geapplaudisseerd voor Mijnals die eind juli op 88-jarige leeftijd kwam te overlijden. Ook oud-Oranje international Fernando Ricksen die in september op 43-jarige leeftijd overleed aan de gevolgen van spierziekte ALS zal op die manier worden herdacht.

'Minna', zoals de bijnaam van Mijnals luidde kwam in 1960 drie keer in actie voor Oranje en was de eerste speler van Surinaamse afkomst in het Nederlands elftal. Daarnaast kwam hij in totaal in 45 interlands uit voor Suriname. In Nederland speelde Mijnals ook voor Elinkwijk en DOS en in Suriname voor Robinhood.

De Stichting Reünisten Oud-Surinaamse Voetbalinternationals (Rovi) had na het heengaan van Mijnals aan KNVB-voorzitter Michael van Praag gevraagd om zijn invloed aan te wenden dat de Nederlandse voetbalselectie bij diens eerstvolgende interland één minuut stilte in acht nam voor Mijnals.

Rovi-voorzitter Roseval hoopte in eerste instantie dat dat al zou gebeuren bij de wedstrijd tussen Ajax en PSV om de Johan Cruijff Schaal op 27 juli. Omdat Mijnals noch voor Ajax noch voor PSV heeft gespeeld en die ontmoeting geen interlandpartij betrof, kon geen één minuut stilte in acht worden genomen, liet Van Praag toen weten.

Er werd wel een beeltenis van Mijnals in het Johan Cruijff-stadion vertoond en de stadionspeaker sprak ook over de verdiensten van de voetballer. Rovi hield echter vast aan de één minuut stilte en drong aan in een mail aan vrienden op het gebruik van "stilte" vóór aanvang van de eerstvolgende interland van Oranje op eigen bodem. De wens van de stichting, een eerbetoon aan Mijnals door Oranje, komt nu dus alsnog uit.

Mijnals werd postuum ook al geëerd door sportpark Aziëlaan in Utrecht om te dopen tot sportpark Humphrey Mijnals. Voetbalclub Faja Lobi KDS nam het initiatief om het sportpark op het dak van Ikea - dat het als thuishaven gebruikt - naar Mijnals te vernoemen. De onthulling was op zondag 25 augustus.Lees meer: Mijnals krijgt alsnog eerbetoon van Oranje - DWTonline.com http://www.dwtonline.com/laatste-nieuws/2019/10/08/humphrey-mijnals-krijgt-alsnog-eerbetoon-van-oranje/#ixzz61pGYqy6V

Publicatie datum: 08-10-2019 | Bron: De Ware Tijd

Ga terug Ga naar artikel

booked.net

    

booked.net

Verkiezingen 2020

COUNTDOWN: DAYS HRS MINS SECS