Het laatste nieuws uit Suriname

Hulp gevraagd voor baby Wannes

Publicatie datum: 11-04-2019 | Bron: Dagblad de West

Wannes is hierdoor afhankelijk van een beademingsapparaat. Wannes moet voor behandeling naar het buitenland, omdat er geen artsen zijn in Suriname die gespecialiseerd zijn op dit gebied. De afgelopen weken hebben de ouders, Morillio Boldewijn en Sien van Schoor, een Amrulof-aanvraag via Staatsziekenfonds (SZF) gedaan, zodat die aangekaart kon worden binnen de geneeskundige commissie. Echter heeft dit niet het gewenste resultaat opgeleverd.

Een arts uit het buitenland laten halen, was een van de mogelijkheden die door deze commissie werd aangehaald. Dit werd al gauw van de tafel geveegd, omdat Wannes een MRI-scan en meerdere onderzoeken moet ondergaan die alleen in het buitenland verricht kunnen worden. Aangezien Wannes voortdurend aangesloten is aan een beademingsapparaat, is vliegen met een lijnvlucht onmogelijk. Hij moet met een speciale air-ambulance vervoerd worden.

Het bedrag dat voor de onderzoeken, de vlucht en een operatie neergeteld moet worden, ligt rond de US-dollar 60.000. De ouders van baby Wannes doen een beroep op de gemeenschap gelden te doneren. Voor verdere informatie, zie de Facebook pagina ‘Help baby Wannes’.

De actie wordt ondersteund door onder anderen kinderarts Wilco Zijlmans en Cynthia McLeod. . .

Publicatie datum: 11-04-2019 | Bron: Dagblad de West

Ga terug Ga naar artikel

Net Binnen

The Weather Network