• zondag 16 May 2021
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Houtmaatschappij Greenheart verwijderd arbeiders met harde hand

Datum: | Bron: Suriname Herald | Door: Redactie

Het is intussen al zeven maanden dat deze arbeiders geen loon hebben ontvangen. Het gaat om een groep van ongeveer 22 arbeiders.

Ze zijn radeloos en geven aan dat zij de situatie niet meer aankunnen. “We hebben onze gezinnen die we moeten onderhouden.

We hebben dat geld niet. Het lijkt alsof we moeten komen bedelen, terwijl we voor het geld hebben gewerkt.

Het gaat om arbeiders die werkzaam zijn in Apoera. De werknemers zeggen zich in de steek gelaten te voelen, omdat ze een week terug naar vicepresident Ronnie Brunswijk waren geweest.

“Het bedrijf doet wat ze wil. We hebben intussen de boodschap gestuurd naar president Chan Santokhi.

De directe van de Greenheart Group weigert het uitgesproken vonnis van de rechter waarbij de arbeiders in het gelijk zijn gesteld, uit te voeren. Ricardo Karwofodi, lid van het bestuur van de Greenheart Group Werknemersorganisatie, kan zich niet voorstellen dat het bedrijf zich zo opstelt en vraagt zich af waarom de autoriteiten niet kunnen optreden tegen het bedrijf.

“Het is stressend en het tast onze leefsituatie aan. De normale zaken die we deden kunnen we niet meer doen.

Het bedrijf moet de arbeiders uitbetalen. Ik heb tien jaar lang mijn krachten gegeven aan dit bedrijf en kijk wat voor behandeling we krijgen.

Volgens hem had het bedrijf ook ontslagvergunningen aangevraagd, maar die zijn afgewezen, omdat er niet voldoende argumenten waren. “Men wilde ook een eenzijdige afkoopregeling met ons sluiten, maar we hebben het niet geaccepteerd.

Het was haast onmogelijk om zo te werken daar we met dat neuskapje gingen zweten, zegt Karwofodi. De directie Greenheart had toen besloten om de arbeiders naar huis te sturen, omdat ze weigerden om met een neuskapje op te werken.

Simone Awanna. .

Datum: | Bron: Suriname Herald | Door: Redactie