Het laatste nieuws uit Suriname

Hoorzitting uniek moment voor ressorten

Publicatie datum: 10-02-2019 | Bron: CFG Nieuws

Hetgeen tijdens de hoorzittingen naar voren wordt gebracht, wordt uiteindelijk vervat in een districtsplan zodat duidelijk is welke zaken kunnen worden aangepakt. De zaken die naar voren worden gebracht kunnen in twee grote groepen worden ondergebracht. Een categorie is wat als routine kan worden bestempeld, zoals slechte wegen of problemen met vuilophaal.

Een ander punt gaat om zaken die over een langer termijn gaan. De hoorzittingen zijn in enkele ressorten reeds van start gegaan. Het uitvoeren van de projecten kost aardig wat geld.

Voor wat betreft de financiering van de begrotingen heeft het systeem daarin voorzien. Het financieel gedeelte van het decentralisatiesysteem moet zich verder ontwikkelen, waarbij er meer inkomsten gegenereerd worden voor de districten. Hierdoor zal het districtsfonds geld binnenkrijgen om zo hun begroting te financieren, zegt minister Dikan.

Hij geeft ook aan dat dit de meest ideale situatie zou zijn. ‘’We zijn er nog lang niet. Op dit moment worden de districtsfondsen gesubsidieerd door de centrale overheid’’, aldus de bewindsman.

In 2015 is een Staatsbesluit geslagen waarbij de districten in staat gesteld zijn om districtsverordeningen te maken. Dit bevindt zich nog in een vroeg stadium maar moet gaan uitgroeien. De districten moeten zoveel mogelijk hun eigen inkomsten gaan genereren en zo hun projecten uitvoeren..

Publicatie datum: 10-02-2019 | Bron: CFG Nieuws

Ga terug Ga naar artikel

Net Binnen

The Weather Network

 
Сurrency converter by mconvert.net