• woensdag 16 June 2021
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Hooghart aangehouden voor bedreiging leden Collectief

Datum: | Bron: Suriname Herald | Door: Redactie

De voorzitter van de Centrale van Landsdienaren Organisaties (CLO), Ronald Hooghart, is al meerdere keren door de politie aangehouden en gewaarschuwd voor het bedreigen van leden van het Collectief van lidbonden onder leiding van Michael Miskin. Dit zegt Miskin aan Suriname Herald. De leden zijn naar de politie gestapt om te voorkomen dat zaken verder uit de hand lopen. “A man tak’ au nak’ unu ede panja.” Daarom hebben we preventief gereageerd.

Alle partijen zijn gehoord door de politie. Hij is toen aangehouden en voorgeleid, waarna de zaak door de politie van Geyersvlijt is behandeld. Hooghart gebruikt vaak woorden tegen ons zoals verrader. Dit is op verschillende momenten gebeurd. Er zijn drie rechtszaken aanhangig gemaakt tegen Hooghart, zegt Miskin verder. Een wegens smaad en laster, een rechtszaak waar wordt aangegeven dat hij niet meer mag onderhandelen namens de CLO en is er ook een rechtszaak dat het Collectief van lidbonden de verkiezingen mag organiseren. 

Volgens Miskin pleegt Hooghart nog onstatutaire handelingen, terwijl er nog rechtszaken tegen hem lopen. Hij gebruikt de ruimte om zijn zin te krijgen. Miskin zegt ook dat Hooghart niet meer bevoegd is om leden te royeren, want hij heeft hierover ook een brief gekregen van de advocaat.

Hooghart zegt dat hij de komende jaren afziet van nieuwe bestuursverkiezingen en op dit standpunt blijft. Dit vanwege het ontstane conflict tussen een deel van het CLO-bestuur, dat intussen ook is geroyeerd. Volgens Hooghart moeten er in 2023 weer bestuursverkiezingen gehouden worden. 

De CLO-voorzitter heeft toegegeven dat hij een paar keer voor de politie moest verschijnen. “Deng mang tak’ mi e bedreig deng, dan deng tjar’ mi go na skowtu.” Volgens hem berust het niet op waarheid, dat hij in tien jaar niets heeft gedaan voor de ambtenaren. “Het is een grove leugen van Glenn Swamipersad en Michael Miskin. Er zijn wel een aantal zaken gerealiseerd zoals de woningbouwprojecten,” aldus Hooghart.

Simone Awanna

 

Datum: | Bron: Suriname Herald | Door: Redactie