• vrijdag 15 January 2021
  • Het laatste nieuws uit Suriname

HOOFD VAN DE EMIRATEN (INVESTERINGSGROEP) IN GUYANA VOOR TOP BESPREKINGEN

Datum: 15 Jan 2021 | Bron: United News | Door: Redactie

Sheikh Ahmed Dalmook Juma Al Maktoum van de Verenigde Arabische Emiraten en een achtkoppige delegatie zijn donderdag in Guyana aangekomen voor een driedaags officieel staatsbezoek, waarin naar verwachting steun zal worden verleend aan de opkomende olie- en gasindustrie van Guyana.

De sjeik had een ontmoeting met de president van Guyana, dr.Irfaan Ali en leden van het kabinet, waaronder: minister van Buitenlandse Zaken en Internationale Samenwerking, de Hon Hugh Todd, minister van Natuurlijke Hulpbronnen, de Hon Vickram Bharrat, minister van Huisvesting en Water en minister binnen de ministerie, de Hon Collin Croal en Susan Rodrigues, minister van Landbouw, de Hon Zulfikar Mustapha, minister van Openbare Werken, de Hon Juan Edghill en andere overheidsfunctionarissen.

“De komende dagen zullen Zijne Hoogheid Sheikh Ahmed Dalmook Juma Al Maktoum, die lid is van de heersende familie in de VAE, en leden van zijn team een ​​ontmoeting hebben met verschillende regeringsfunctionarissen van verschillende ministeries”, verklaard een persbericht van het Bureau van de president in Guyana.

Het privékantoor van sjeik Ahmed Dalmook Juma Al Maktoum heeft een portefeuille van particuliere groepsmaatschappijen die zich voornamelijk richt op infrastructuurontwikkeling, energieprojecten, LNG-terminalontwikkeling, grondstoffen- en oliehandel, waterontzilting, waterrecirculatie en onderwijs- en landbouwprojecten.

De VAE is een federatie van zeven emiraten, waaronder Dubai en de hoofdstad van de federatie, Abu Dhabi. Enkele van de grootste internationale bedrijven die betrokken zijn bij de olieproductie in de VAE zijn BP, Royal Dutch Shell, Total S.A. en ExxonMobil. De federatie is lid van de OPEC met bijna 98 miljard vaten aan bewezen oliereserves, of 5,8% van het wereldwijde aanbod.

De bezoekende delegatie werd verwelkomd door de minister van Buitenlandse Zaken en Internationale Samenwerking, Hon Hugh Todd; Minister van Toerisme, Hon Oneidge Walrond en minister binnen het Ministerie van Openbare Werken, Hon Deodat Indar en andere functionarissen bij hun aankomst op de Cheddi Jagan International Airport.

REGIO

Datum: 15 Jan 2021 | Born: United News | Door: Redactie