Het laatste nieuws uit Suriname

Holocaust-rel tussen Bolsonaro en Israël: ‘We zullen nooit vergeven en nooit vergeten’

Publicatie datum: 14-04-2019 | Bron: CFG Nieuws

De verwarring zou zijn geschapen door mensen die een wig willen drijven tussen hem en “mijn Joodse vrienden”. Bolsanaro zei donderdagavond tijdens een ontmoeting met evangelische pastors in Rio de Janeiro dat vergeving voor de misdaden van de Holocaust mogelijk is. “We kunnen vergeven, maar we mogen niet vergeten” zei Bolsonaro.

“Degenen die het verleden vergeten, zijn veroordeeld om geen toekomst te hebben,” voegde hij er onder applaus van de predikanten aan toe. Geen vergiffenis De Israëlische president Reuven Rivlin reageerde scherp: niemand moest Israel voorschrijven te vergeven of te vergeten, schrijft de Jewish Telegraph Agency. “Wat Amalek [de vijand van Israël, red.] met ons heeft gedaan, is in onze herinnering gegrift, de herinnering van een oud volk.

We zullen nooit diegenen helpen die de waarheid ontkennen of degenen die onze herinnering willen uitwissen – geen individuen of groepen, geen partijleiders of premiers. We zullen nooit vergeven en nooit vergeten. Niemand zal de vergeving van het Joodse volk bevelen, en het kan nooit worden gekocht vanwege belangen.” Geen historische context Bolsonaro zegt dat zijn woorden verkeerd zijn uitgelegd.

“Aan het volk van Israël schreef ik in het gastenboek van het Yad Vashem-museum in Jeruzalem: ‘Degenen die hun verleden vergeten zijn gedoemd om geen toekomst te hebben’. Daarom is elke andere interpretatie alleen in het belang van degenen die mij willen verdrijven van mijn joodse vrienden. Vergeving is iets persoonlijks, mijn toespraak was nooit bedoeld om in een historische context te worden gebruikt, vooral niet wanneer miljoenen onschuldige mensen werden vermoord in een wrede genocide.” Delen:.

Publicatie datum: 14-04-2019 | Bron: CFG Nieuws

Ga terug Ga naar artikel

Buitenland, Net Binnen

The Weather Network