• donderdag 27 January 2022
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Heel Engeland tot half februari in lockdown om extra besmettelijke mutatie

| Suriname Herald | Door: Redactie

Mensen mogen alleen naar buiten voor boodschappen, sporten of essentieel werk. Premier Boris Johnson riep iedereen op de regels te volgen.

Het parlement komt woensdag bijeen om de regels in wetten te gieten. Reëel risico op overbelaste zorg
Johnson sloeg maandagavond in een televisietoespraak alarm over de virusvariant en de druk op de ziekenhuizen.

Hij bood de bevolking enige hoop door te wijzen op het relatief grote aantal vaccins dat in het Verenigd Koninkrijk is toegediend. Hij sprak over de “laatste fase van de strijd”.

Schotland maakte eerder op de dag al bekend vanaf middernacht de rest van de maand in lockdown te gaan. In het Verenigd Koninkrijk werden maandag bijna 59.000 nieuwe besmettingen en 407 nieuwe sterfgevallen door de gevolgen van het coronavirus gerapporteerd.

Premier League gaat door
Het voetbal in de Premier League van Engeland gaat gewoon door. De regering maakt een uitzondering voor de zogenoemde elite-sporten, om te blijven trainen en – achter gesloten deuren – wedstrijden te spelen.

In de Premier League zijn de afgelopen weken wel incidenteel duels afgelast omdat sommige clubs zwaar door het virus waren getroffen. Volgens de overheid echter houden in deze disciplines de clubs zelf onder meer door strikte controles en testbeleid de zaak grotendeels onder controle.

Dat hangt met name af van hoe ze het eigen testbeleid op orde hebben. NU.nl.

| Suriname Herald | Door: Redactie