booked.net

   

booked.net

Het laatste nieuws uit Suriname

Haagse huisjesmelker Harry O. opgepakt

Publicatie datum: 11-07-2019 | Bron: De Ware Tijd

is in Suriname opgepakt. Foto: POLITIE NEDERLAND   PARAMARIBO - Een tip uit Suriname heeft de al jaren voor de Nederlandse politie op de vlucht zijnde Haagse huisjesmelker Harry O. de das om gedaan.

De politie laat weten dat een dag na de uitzending van Opsporing Verzocht, waarin bekend werd gemaakt dat Harry O. op de internationale opsporingslijsten was geplaatst, hij in Suriname is herkend. De 65-jarige verdachte Harry O is in de avond van woensdag 10 juli door het Arrestatie Team(AT) aangehouden op een locatie in Paramaribo-Noord.

Er is een groot geldbedrag in Euro's bij hem aangetroffen en in beslag genomen. Inmiddels is door het Bijzonder Onderzoeksteam (BOT) van de Surinaamse politie de uitleveringsprocedure  ingezet. Harry O.

moest nog acht jaar gevangenisstraf uitzetten vanwege zijn praktijken in Den Haag waarbij honderden mensen voor miljoenen euro's werden opgelicht. In 1995 werd hij voor het eerst opgepakt. Hierna volgde meerdere arrestaties en veroordelingen waarvan hij in totaal nog acht jaar moest uitzitten.

Justitie eiste overigens ook nog 11 miljoen euro van O. in een pluk-ze-zaak. Telegraaf.nl   Tweet  Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina.

Publicatie datum: 11-07-2019 | Bron: De Ware Tijd

Ga terug Ga naar artikel

booked.net

    

booked.net