• vrijdag 07 May 2021
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Guyana: In 24 uur 21 nieuwe Covid-19-infecties

Datum: | Bron: Starnieuws | Door:

Buurland Guyana heeft binnen 24 uur 21 nieuwe Covid-19-gevallen bevestigd, wat het totaal brengt op 205. De sprong in het aantal besmettingen komt een week nadat het land ertoe over is gegaan om enkele van zijn beperkingsmaatregelen gefaseerd te versoepelen.

Het ministerie van Volksgezondheid meldde in zijn dagelijkse update dat de 21 gevallen werden bevestigd op basis van 39 tests. In totaal zijn tot nu toe 2.147 personen getest, waarbij 1.942 negatief zijn.

Tot op heden zijn er 103 patiënten genezen en zijn er 12 sterfgevallen geweest. Guyana heeft 90 actieve gevallen die in institutionele quarantaine zijn. Het ministerie zei dat er geen patiënt is in de Covid-19 ICU, maar dat er 24 personen zijn gehospitaliseerd.

Volgens het ministerie van Volksgezondheid is de leeftijdsgroep van 20-29 jaar de grootste risicogroep. Het ministerie heeft een waarschuwing afgegeven aan inwoners van de regio's 1, 7, 8 en 9 die extra gevoelig zijn voor de invoer van infecties uit Brazilië en Venezuela.

Verwijzend naar de duizenden gevallen in Brazilië die snel blijven toenemen, stelde het ministerie "u bent buitengewoon kwetsbaar vanwege deze situatie en moet waakzaam zijn en voorkomen dat alle grensoverschrijdende bewegingen en migranten uw gemeenschap binnenkomen. Regio 9 zou een ander positief geval hebben gemeld dat getuigt van onze oproep om op je hoede te zijn."

Het departement haalde ook de toenemende infecties in Suriname aan. "Inwoners van Regio 6 adviseren wij op de hoogte te zijn van de situatie in Suriname, waarvan de gevallen de afgelopen maand meer dan verdubbeld zijn."

Aangezien de Covid-19-beperkingen in Guyana werden versoepeld, drong het ministerie er bij mensen op aan om neus-en mondmaskers te blijven dragen en hun hygiënische praktijken in acht te nemen om zichzelf te beschermen.

Datum: | Bron: Starnieuws | Door: