booked.net

   

booked.net

Het laatste nieuws uit Suriname

Grensoverschrijdende besmetting ebola vastgesteld

Publicatie datum: 11-06-2019 | Bron: De Ware Tijd

Buurland de Democratische Republiek Congo kampt sinds augustus vorig jaar met een uitbraak van de ziekte. Dit is het eerste grensoverschrijdende geval. Het gaat om een Congolees kind van vijf jaar oud dat dicht bij de grens woont.

Het meisje zou afgelopen zondag vanuit Congo de grens hebben overgestoken. De kleuter wordt momenteel behandeld in een kliniek. De grenzen worden sinds de uitbraak in Congo goed gecontroleerd en patiënten die mogelijk ebola hebben, worden uit voorzorg in quarantaine geplaatst.

Hoe het in dit geval fout is gegaan, is onbekend. In april zei de wereldgezondheidsorganisatie WHO nog dat de uitbraak niet behandeld wordt als een mondiale gezondheidscrisis; daarvoor moet de zeer besmettelijke ziekte verder verspreiden naar andere landen. Oeganda is sinds 2000 met meerdere uitbraken van ebola geconfronteerd.

In de Democratische Republiek Congo zijn sinds augustus al bijna veertienhonderd mensen gestorven aan de ziekte. NU.nl   Tweet  Gerelateerde artikelen900 doden in Congo sinds uitbraak ebola-epidemie Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina. . .

Publicatie datum: 11-06-2019 | Bron: De Ware Tijd

Ga terug Ga naar artikel

Net Binnen

booked.net

    

booked.net