booked.net

   

booked.net

Het laatste nieuws uit Suriname

Gajadien: Vp heeft gelogen; Benschop ontheft od LVV

Publicatie datum: 15-05-2019 | Bron: Starnieuws

Minister Ronni Benschop heeft als ad interim op het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV), onderdirecteur (od) Yvonne Ramnarain ontheven uit haar functie. Assembleelid Asiskumar Gajadien (VHP) heeft dinsdag in De Nationale Assemblee aangegeven dat vicepresident (vp) Ashwin Adhin gelogen heeft eerder op de dag. De vp zei dat minister Lekhram Soerdjan, die sinds 9 april zijn bedankbrief heeft ingediend bij president Desi Bouterse, normaal zijn werk doet op het ministerie. Alleen zou Soerdjan niet naar De Nationale Assemblee komen voor beantwoorden van vragen tijdens de begrotingsbehandeling. 

Gajadien merkte op dat als Soerdjan normaal aan het werk komt, hoe kan het dan dat Benschop de onderdirecteur heeft ontheven. Hij sprak over misleiding van het college en de samenleving. Gajadien deelde mee dat de brief van Benschop ook anti-gedateerd is. Het is bekend dat Soerdjan nauwelijks op kantoor komt in afwachting op het antwoord van de president, die hem gevraagd heeft zijn ontslagbrief aan te houden. 

Benschop deelt in een brief, gedateerd 14 mei, Ramnarain mee dat in overleg met de president is besloten, om haar in belang van de dienst te ontheffen van de werkzaamheden verbonden aan de functie van onderdirecteur Landbouwkundig Onderzoek, Afzet en Verwerking van LVV. In afwachting op de ontheffingsresolutie wordt zij ter beschikking gesteld van waarnemend directeur van LVV, Deepak Jairam.

Publicatie datum: 15-05-2019 | Bron: Starnieuws

Ga terug Ga naar artikel

Opmerkelijk, Net Binnen

booked.net

    

booked.net