Het laatste nieuws uit Suriname

Fonds met 10 miljard US dollar voor Venezuela

Publicatie datum: 14-04-2019 | Bron: De Ware Tijd

Dat geld moet beschikbaar komen om Venezuela uit de economische en humanitaire crisis te helpen als het land een nieuwe regering krijgt. De Amerikaanse minister van Financiën Steven Mnuchin zei op een persconferentie zaterdag dat met het geld de handel van Venezuela weer kan worden aangewakkerd. Het land kampt met een wijdverbreid voedsel- en medicijntekort.

Miljoenen Venezolanen zijn al naar buurlanden gevlucht. Meer dan 50 landen, waaronder de Verenigde Staten en de grootste buren van Venezuela, erkennen oppositieleider Juan Guaidó , die zichzelf tot interim-president heeft benoemd, als leider van de Zuid-Amerikaanse natie. Rusland en anderen, waaronder Suriname, zien de zittende president Nicolás Maduro als het legitieme staatshoofd.

DVHN.nl   Tweet  Gerelateerde artikelenVenezuela wil stroom, water en vertrek MaduroVS draaien Maduro duimschroeven verder aanVenezuela ontneemt Juan Guaidó politieke onschendbaarheidMaduro vervangt minister om stroomstoringen‘Rijstexporten opnieuw overwegen’ Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina. . .

Publicatie datum: 14-04-2019 | Bron: De Ware Tijd

Ga terug Ga naar artikel

Buitenland, Venezuela, Net Binnen

The Weather Network