• zondag 16 May 2021
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Financiën benadrukt: Eenmalige koerscompensatie in november en december

Datum: | Bron: CFG Nieuws | Door: Redactie

Het is dus niet de bedoeling dat werkgevers de verhoging van de koerscompensatie gebruiken om een deel van het bestaande belastbaar loon belastingvrij uit te keren. Deze belastingvrijstelling geldt alleen dan als de werkgever een extra uitkering tot een maximum van SRD 300,- in deze maanden doet aan werknemers met een maandloon tot maximaal SRD 12.500,-.

In het kader van 45 jaar Srefidensi herdenking op 25 november en de oudejaarsviering is door de regering een financiële tegemoetkoming toegezegd aan de samenleving. Deze tegemoetkoming welke maximaal SRD 300,- bedraagt zal uitgekeerd worden in de maanden november en december 2020.

In een bekendmaking heeft het ministerie van Financiën en Planning aangegeven wie in aanmerking kan komen voor deze uitkering. Voor haar werknemers heeft de overheid gemeend een tegemoetkoming in de vorm van een eenmalige koerscompensatie van SRD 300,- voor de maanden november en december 2020 uit te keren.

In dit kader mogen werkgevers – dus ook particuliere werkgevers – aan hun werknemers met een maandsalaris tot maximaal SRD 12.500,- voor de maanden november en december 2020 een extra bedrag van maximaal SRD 300,- als onderdeel van de koerscompensatie belastingvrij uitkeren. Heeft u nog vragen, neemt u dan contact op met de Belastingdienst op het telefoonnummer 422277 of u kunt mailen naar [email protected]

.

Datum: | Bron: CFG Nieuws | Door: Redactie