• donderdag 27 January 2022
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Familie doodgestoken Tosoe weerspreekt berichtgeving politie

| Suriname Herald | Door: Redactie

Zij geven aan dat de tienjarige jongen in het binnenland woont en drie dagen vóór de steekpartij naar Paramaribo is afgereisd met zijn moeder, broers en zusjes. Politiewoordvoerder Rachelle Deekman zegt aan Suriname Herald, dat de informatie nagetrokken zal worden.

Het heeft onze aandacht en indien nodig komt de correctie.” Een nicht van Tosoe geeft aan dat de moeder van de tienjarige een relatie heeft met de vader van Tosoe. Ze zijn naar Paramaribo gekomen om de feestdagen samen door te brengen als gezin.

Dat er wordt aangegeven, dat de tienjarige gemolesteerd werd door zijn stiefbroer is niet waar. Integendeel was het de tienjarige, die de zwakbeschaafde lastig viel,” zegt de nicht.

Ze zaten samen met de vader in de woonkamer te eten, maar op een gegeven moment ging de vader het huis uit om de huur te betalen. Toen hij terugkwam zag hij zijn oudere zoon in een plas bloed liggen, vertelt de nicht.

Dit was van jongst af aan het geval. Als baby heeft hij volgens hun een vaccinatie gehad, die ertoe heeft geleid dat hij slecht kon lopen en nauwelijks kon praten.

Hij heeft jaren met ons gewoond en we weten dat hij een rustige jongen was,” beweert de familie. “Mijn zoon was geen prater en op bezoek bij mij.

In verband met de feestdagen ben ik naar Paramaribo afgereisd,” geeft de radeloze vader Kiban Tosoe aan. “Ik ben verdrietig, omdat mijn zoon onschuldig is.

Na de geboorte had hij al een vaccin gekregen, die voor verzwakking van zijn spieren heeft gezorgd, waardoor hij niet meer goed kon lopen en praten.” Volgens de man wilde de tienjarige in de kamer van zijn moeder, omdat hij wist dat zij geld daar had. Ze had die sleutel bij vertrek aan Anthony gegeven.

Wat de politie beweert klopt niet, zegt hij. Anthony heeft de tienjarige niet gemolesteerd, laat vader Tosoe weten.

“Dat mes waarmee hij mijn zoon heeft doodgestoken, had hij onder dat bankstel bewaard. Toen Anthony voorbijliep is hij op zijn rug gesprongen en gaf hem gelijk een messteek in de borst, dicht bij de hals,” beweert de man.

Simone Awanna. .

| Suriname Herald | Door: Redactie