• zaterdag 23 January 2021
  • Het laatste nieuws uit Suriname

FACEBOOK & GOOGLE ZULLEN WEER VOOR HET GERECHT MOETEN VERSCHIJNEN INZAKE PARTIJDIGHEID

Datum: 23 Jan 2021 | Bron: United News | Door: Redactie

Tech-giganten Facebook en Google worden naar verluidt geconfronteerd met verdere juridische problemen, nu federale en nationale antitrustautoriteiten zich voorbereiden om de komende weken nieuwe rechtszaken tegen de bedrijven in te dienen.

De Wall Street Journal meldt dat technologiegiganten Google en Facebook waarschijnlijk nog een lange juridische strijd zullen voeren, nu federale en nationale antitrustautoriteiten zich voorbereiden om de komende weken nieuwe rechtszaken tegen de bedrijven in te dienen.

De autoriteiten bereiden naar verluidt tegen het einde van januari 2021 maar liefst vier andere zaken voor die gericht zijn tegen Google of Facebook.Deze rechtszaken zouden kort na de antitrustzaak die het ministerie van Justitie vorige maand tegen Google heeft aangespannen, komen.

De rechtszaken zijn naar verluidt gericht op de vraag of de technologiegigant hun macht in de interneteconomie hebben misbruikt, waarbij ze zich richten op de positie van Google in de zoek- en advertentie-industrie en de dominantie van Facebook op de sociale mediamarkt.

Beide bedrijven hebben ontkend hun macht op een concurrentieverstorende manier te gebruiken, door te zeggen dat ze actief zijn in extreem concurrerende markten en dat hun diensten de consumenten ten goede komen.

Facebook heeft kritiek gekregen van zowel Republikeinen als Democraten in het Congres, evenals van president Trump en de democratische presidentskandidaat Joe Biden. Democraten beweren dat de socialemediagigant te vrij is geweest in de toespraak die hij op zijn platform toestaat, terwijl veel Republikeinen erop wijzen dat de sociale-mediasite vaak conservatieve stemmen heeft onderdrukt. Facebook beweert dat het de vrijheid van meningsuiting wil ondersteunen en tegelijkertijd “haatzaaiende uitlatingen” en schadelijke inhoud wil beperken.

UPDATE US ELECTIONS

Datum: 23 Jan 2021 | Born: United News | Door: Redactie