• zondag 28 February 2021
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Eenbenige man aangehouden voor poging tot woninginbraak

Datum: | Bron: Suriname Herald | Door: Redactie

G.S. (34) is na aangifte van zijn buurvrouw C.L. vrijdag door de politie van Latour aangehouden op verdenking van poging tot woninginbraak.

Volgens verklaring van de aangeefster is ze met haar 8-jarige dochter woonachtig aan de Noordpoolweg. Tegen 05.30 uur van diezelfde ochtend werd ze wakker en bij die gelegenheid liep ze naar één van de slaapkamers. Op de vloer trof zij stukjes hout aan die haar aandacht trokken.

De vrouw doorzocht haar woning direct en merkte op dat het kozijn van één van de ramen bij delen vernield is geworden. Ze liep toen naar buiten en zag dat het ijzerwerk was geforceerd. Eén van de schroeven waarmee het ijzerwerk aan de muur was bevestigd, lag op de grond.

Aan de hand van de aangetroffen voetafdruk, waarbij het opvallend ging om de afdruk van slechts een linkervoet, leidde deze haar naar haar buurman. Opmerkelijk is dat haar buurman G.S. maar één been heeft.

Het vermoeden rees bij C.L. dat haar buurman moet hebben gepoogd de woning in te breken. De vrouw wendde zich direct tot de politie voor het doen van aangifte. De buurman werd opgespoord en aangehouden.

De verdachte G.S. ontkent het strafbare feit te hebben gepleegd. Hij verklaarde bij de voorgeleiding dat een andere man het kan hebben gedaan. Na afstemming met het Openbaar Ministerie werd de buurman in verzekering gesteld.

Datum: | Bron: Suriname Herald | Door: Redactie