• vrijdag 07 May 2021
  • Het laatste nieuws uit Suriname

DSB opent deuren na onderhoud CBvS-governor

Datum: | Bron: Starnieuws | Door:

De Surinaamsche Bank heeft vanaf 12:30 uur haar deuren weer geopend voor het publiek. Het besluit volgt na een onderhoud tussen de DSB-directie en de governor van de Centrale Bank van Suriname. In een verklaring zegt de DSB dat er goede afspraken zijn gemaakt met de governor.

De verklaring van DSB:

De directie van De Surinaamsche Bank heeft vanmorgen in een breedvoerig onderhoud met de Governor van De Centrale Bank van Suriname goede afspraken gemaakt om de rechten van haar klanten te beschermen en haar medewerkers de juiste instructies te kunnen geven om hun werk veilig te doen - zonder dat zij hierbij geacht worden de wet te overtreden.

Op basis van dit onderhoud en de gedane toelichtingen en toezeggingen heeft De Surinaamsche Bank het comfort om wederom haar kantoren - conform de aangepaste dienstverlening die per 24 maart is ingegaan - vanaf 12.30 uur vanmiddag te heropenen.

Er is een vervolgafspraak gemaakt om in de komende dagen in samenwerking met de Centrale Bank van Suriname, de Surinaamse Bankiersvereniging, de Vereniging Surinaams Bedrijfsleven, de Associatie van Surinaamse Fabrikanten, diverse Bonden en de Surinaamse Vereniging van Assurantie Maatschappijen, voor de betreffende wet de noodzakelijke aanpassingen en uitwerkingen nader uit te werken.

De intentie van De Surinaamsche Bank is om de dialoog over deze wet open te houden en gezamenlijk met alle stakeholders te komen tot een wet die daadwerkelijk, met respect voor het volk en behoud van hun rechten, het valutaverkeer in Suriname normaliseert.

Datum: | Bron: Starnieuws | Door: