• zaterdag 10 April 2021
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Doelpuntengod Ronaldo evenaart all-time doelpuntenrecord Bican

Datum: | Bron: SME Sport | Door: Redactie

Cristiano Ronaldo is weer een record rijker. De aanvaller van Juventus kwam met zijn late treffer op bezoek bij Sassuolo (3-1 overwinning) op gelijke hoogte met Josef Bican, die het record voor meeste goals namens club en land jaren op zijn naam had. 

De Oostenrijks-Tsjechische spits kan de mijlmaal komende woensdag al definitief kwijtraken, als Ronaldo en consorten het in de Coppa Italia opnemen tegen Genoa. Bican scoorde in zijn loopbaan in totaal 759 keer, waarmee hij de all-time topscorer van de wereld werd. Bican speelde tussen 1928 en 1955 achtereenvolgens voor Schustek, Farbenlutz, Rapid Wien en Admira Wien in Oostenrijk, terwijl hij in Tsjechië acteerde voor Slavia Praag, FC Vítkovice, FC Hradec Králové en Dynamo Praag. Tevens droeg hij het shirt van de nationale ploeg van Oostenrijk, Tsjecho-Slowakije en Bohemen-Moravië. In die jaren groeide Bican uit tot Europese topschutter die door niemand meer te achterhalen leek.

Voor Cristiano Ronaldo werd het de laatste jaren echter steeds meer een obsessie. Tegen Sassuolo schoot hij zich definitief naast Bican, terwijl het alleenrecht op het record de komende weken gloort. De 35-jarige topaanvaller scoorde het vaakst voor Real Madrid: in totaal sloeg hij 450 keer toe. Ook bij Sporting Portugal (vijf), Manchester United (118) en Juventus (83) bewees hij zich als een uitmuntende scherpschutter. Namens de Portugese nationale ploeg vond hij daarnaast nog 102 keer het net.

Tegen Sassuolo (3-1 zege) verstevigde Ronaldo zijn koppositie op de Italiaanse topscorerslijst. In dertien wedstrijden was hij al vijftien keer trefzeker. Juventus knokte zich door de zwaarbevochten zege naar de vierde plaats in de Serie A. Het gat met koploper AC Milan bedraagt nog altijd zeven punten.

Datum: | Bron: SME Sport | Door: Redactie