booked.net

   

booked.net

Het laatste nieuws uit Suriname

Directie Zorghotel vraagt massaontslag aan voor personeel bij Arbeid

Publicatie datum: 21-06-2019 | Bron: Suriname Herald

De situatie bij het Zorghotel wordt steeds grimmiger. De voorzitter van de Algemene Werknemersbond (AWB) van het personeel bij het Zorghotel, Armand Zunder, zegt in gesprek met Suriname Herald dat de directie van het Zorghotel massaontslag voor het personeel heeft aangevraagd bij het Ministerie van Arbeid. Dit vond woensdag plaats. Vanmiddag heeft hij een spoed algemene ledenvergadering belegd met de leden.

De bond is ook bezig te werken aan een sociaal plan dat ingediend zal worden bij de directie van de zorginstelling. Het plan zal niet alleen met de vergoeding te maken hebben, maar hoe lang de werknemers op kosten van het bedrijf een baan moeten zoeken. “De directie kwam met een afvloeiingsvoorstel en dat werd verworpen door het personeel. Het bedrag dat werd aangeboden per werknemer was niet rendabel. We leven in een dure tijd,” legde Zunder uit.

De afgelopen maand was het niet gelukt om de lonen van het personeel uit te betalen. De directie had aangegeven dat er gebrek was aan geld.

Het Zorghotel was op de veiling en Volksgezondheid heeft het intussen gekocht. Met betrekking tot de situatie zegt Zunder: “Het begon te wankelen bij de operatie vanaf toen het op de veiling ging. De arbeiders weten niet waar ze aan toe zijn.”

Maandag houdt de bond een persconferentie, waarbij hij verder zal ingaan op deze kwestie.

Simone Awanna

Publicatie datum: 21-06-2019 | Bron: Suriname Herald

Ga terug Ga naar artikel

Opmerkelijk, Net Binnen

booked.net

    

booked.net