• maandag 18 January 2021
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Derde olievondst Apache in blok 58

Datum: 18 Jan 2021 | Bron: Starnieuws | Door:

Olieproducent Apache Corp en zijn joint venture-partner Total SA hebben vandaag hun derde olie-ontdekking voor de kust van Suriname aangekondigd. De aandelen van Apache zijn daardoor met 14% gestegen.

De ontdekking van Suriname wordt gezien als de kern van Apaches inspanningen om haar afhankelijkheid van de Alpine High-onderneming in het Perm-bekken van Texas, die te lijden had onder de kelderende aardgasprijzen, te verminderen.

De derde ontdekking komt ook op een moment dat olie- en gasproducenten over de hele wereld aan het wankelen zijn onder een door coronaviurus veroorzaakte daling van de energievraag, waardoor de olieprijzen voor het eerst onder de $ 0 daalden.

"Dit is de beste put die we tot nu toe in het bekken hebben geboord, met het hoogste netto winst in reservoirs van de beste kwaliteit", zei Apache Chief Executive Officer John Christmann.

De derde grote vondst was bij de Kwaskwasi-1, voor de kust van Suriname in blok 58, dat 1,4 miljoen hectare beslaat. Zodra de werkzaamheden aan Kwaskwasi-1 zijn voltooid, gaat het boorschip naar het vierde perspectief in blok 58, Keskesi, zei Apache.

Apache heeft geen schattingen gegeven voor winbare olie en gas. De operaties in Suriname bevinden zich net over de grens van waaruit Exxon Mobil ontdekkingen leidde uit Guyana die naar schatting meer dan 8 miljard vaten olie bevatten.

Apache en Total hebben elk een werkbelang van 50% in Block 58, met de Amerikaanse producent als operator.

Datum: 18 Jan 2021 | Born: Starnieuws | Door: